системи перекладу та розпізнавання тексту
30.08.2022 Від Юлія

Системи переводу та розпізнавання тексту

Системи переводу та розпізнавання тексту. Основні прийоми роботи з текстом полягають у створенні, редагуванні та оформленні текстового матеріалу, які реалізують текстові редактори. Існує ряд спеціальних програм, що автоматизують дії з обробки текстів. Коротко про системи переводу та розпізнавання тексту можна прочитати у цій статті.

Що таке системи переводу та розпізнавання тексту?
Для спрощення роботи з текстом розробники програмного забезпечення створили спеціальні програми, що дозволяють автоматизувати введення великих обсягів текстових даних. Також текст великими обсягами можна не лише вводити, а й переводити. Для автоматизації процесів роботи з текстом використовуються системи перекладу та розпізнавання тексту.

Системи розпізнавання тексту

Вводити інформацію в комп’ютер можна не лише з клавіатури, але й за допомогою спеціального пристрою – сканера. Під час сканування текст із журналу або книги з паперового формату перекладається електронною поштою. Спочатку відсканований текст має вигляд графічного зображення, тобто сприймається комп’ютером як картинка. Для того, щоб з картинки отримати текстовий формат і далі працювати з нею як з текстом, використовуються спеціальні програми, що виконують розпізнавання тексту.
Процес розпізнавання відбувається так. Програма аналізує отримане зображення, виділяючи у ньому текстові, табличні та графічні області. Потім рядки в текстових блоках розбиваються окремі слова, слова – розбиваються на символи. І потім кожен символ порівнюється з наявним у базі зображенням літер, цифр або спеціальних символів.Знайшовши оптимальний варіант, програма видає його користувачеві як розпізнаного тексту.

Найпопулярнішим програмним продуктом, який виконує розпізнавання тексту, є Fine Reader від компанії ABBYY.

Компанія ABBYY на сучасному ринку програмних продуктів є лідером світового масштабу у розробці програмних рішень, що використовують технологію розпізнавання документів. Більше 1000 компаній у 150 країнах співпрацюють з ABBYY, включаючи таких світових лідерів як Fujitsu, Panasonic, Microsoft, Sharp, Samsung, Xerox.

Проголосуйте, нам важлива Ваша думка!
[Усього: 2 Оцінка: 4.5]