08.09.2022 Від Юлія

Як обрати ноутбук для школяра

Як обрати ноутбук для школяра? Спершу про головне – бажано купити саме ноутбук для школяра, а не звичайний стаціонарний комп’ютер. Особливо коли йдеться про старшокласника: адже зовсім скоро він стане студентом – отже, можливо, йому доведеться брати техніку з собою на деякі заняття.

Важливі критерії для навчального ноутбука школяра

1. Розмір монітора. Погодьтеся, найголовніше – турбота про здоров’я. Зв’язок між ним та розміром екрану найпряміший – чим менше діагональ, тим сильніше навантаження на органи зору. Доводиться напружувати очі, щоб розглянути текст. Плюс у компактних моделей досить незручна клавіатура – ​​це також погано для тих, хто навчається та періодично готує реферати та інші роботи. Оптимальна діагональ екрану ноутбука для школяра – від 14 до 15 дюймів. Техніка з більшою, зазвичай, використовується як стаціонарна замість персонального комп’ютера – її незручно носити із собою

2. Тип матриці. Тільки відповідного за розміром монітора недостатньо, щоб вчитися було комфортно – важливим є і той факт, яка матриця використана. Коли екран досить великий, а зображення неякісне – очі втомлюватимуться, згодом зір може сісти.
Є три основні типи матриць:
*TN – найдешевший варіант, відрізняється малим кутом огляду та недостатньою контрастністю. Загалом працювати за таким ноутбуком школяр зможе, якщо дивитиметься прямо в екран і подбає про освітлення в приміщенні.Однак показувати будь-кому іншому монітор проблематично, оскільки під кутом відтінки помітно спотворюються.
*IPS – більш дорога та якісна матриця, одна з найпопулярніших. Точно передає кольори, має високу контрастність і не спотворює зображення під кутом. Тільки будьте пильні – бюджетні варіанти даного типу бувають білі, краще до покупки подивитися на ноутбук у магазині.
*VA – ідеальна для ігор та перегляду фільмів, забезпечить вражаючу картинку. Однак навіть якщо ваша дитина захоплюється комп’ютерною графікою, купувати модель з такою матрицею немає сенсу – вона має свої мінуси, через які дизайнери, фотографи та інші професіонали віддають перевагу IPS.
Висновок простий – шукайте ноутбук для школяра з якісною матрицею IPS.

3. Роздільна здатність екрану. Повинно становити щонайменше 1920×1080 пікселів – тоді зернистість зображення незначна.як обрати ноутбук для школяра

4. Ціна. Питання важливе – особливо з огляду на той факт, що за останні два роки комп’ютери та ноутбуки подорожчали на 35–50 % через високе зростання цін на комплектуючі. На гаджет для навчання можна не виділяти занадто великий бюджет – досить 10-15 тис. грн Підвищена продуктивність не потрібна, якщо потрібно слухати онлайн-лекції, шукати матеріали в інтернеті, робити презентації та виконувати інші подібні роботи. Однак коли дитина хоче вчитися монтувати відео, створювати 3D-моделі, писати код і освоювати інші сучасні технології, цієї суми, ймовірно, не вистачить. Адже в такому випадку потрібен потужніший ноутбук для школяра – від 20 тис.грн і дорожче. Якщо хочете максимально заощадити, розглядайте найдешевші моделі. Але будьте готові до того, що швидкість роботи виявиться повільною, продуктивність – низькою, а якість складання – залишить бажати кращого.

5 Процесор. Тут все залежить від того, навіщо школяреві ноутбук:

Рішення базових завдань – для створення текстових документів та презентацій достатньо однієї з найдешевших моделей із бюджетним процесором Intel Pentium або Intel Celeron.

Не тільки навчання, а й відпочинок – потрібен варіант потужніший, наприклад, Intel Core i3 або AMD Ryzen 3.

Використання вимогливих програм – варто підібрати гаджет із процесором Intel Core i5 або навіть Intel Core i7. Щоби продуктивності вистачало.

6. Відеокарта. Загалом цю характеристику можна проігнорувати – для навчання вистачить вбудованої відеокарти. Дискретна потрібна тоді, коли у вас особливі вимоги до потужності техніки та якості зображення.

7. Об’єм оперативної пам’яті. 4 Гб добре, а 8 Гб ідеально – тоді ноутбук для школяра точно не підвисатиме під час перегляду онлайн-лекцій та виконання інших завдань.

8.Накопичувач. Може стояти простий жорсткий диск HDD або SSD. Другий варіант кращий – такий ноутбук для навчання школяра завантажується максимально швидко, працює безшумно і не чутливий до вібрацій і трясіння, які неминуче виникають при перенесенні техніки. Однак він дорощий.

9. Ергономічність. Ноутбук для школяра має бути зручним у використанні. До покупки зрозуміти, чи комфортно вашій дитині буде працювати за тим чи іншим гаджетом, вийде лише одним способом – потрібно прийти в магазин і подивитися на моделі, що сподобалися.
Безперечно, така можливість є не завжди. У крайньому випадку прочитайте відгуки.

10. Решта. Обов’язковий модуль Wi-Fi, бажаний Bluetooth. Приємним доповненням стане наявність щонайменше двох USB-портів. Камера теж важлива – якщо дитина навчається дистанційно, вона має бути якісною, 1 або 2 Мп.
А ось колонки із сабвуфером, HDMI-інтерфейс, дисковод та слот для карти пам’яті – необов’язкові компоненти.

Тепер ви знаєте як обрати ноутбук для школяра. Якщо не хочеться самостійно шукати відповідні моделі в каталозі – придивіться до варіантів нашого рейтингу.

Проголосуйте, нам важлива Ваша думка!
[Усього: 1 Оцінка: 5]