дитина та порядок
19.04.2022 Від Юлія

Дитина та порядок

Дитина та порядок. Як привчити дитину до прибирання? Саме цим питанням задається кожна мама, коли в черговий раз дивлячись на гармидер у дитячій кімнаті.

Багато батьків радіють у душі, коли спостерігають за тим, як їхня дитина робить прибирання у своїй кімнаті. Тільки тоді вони усвідомлюють, що їхні праці не пройшли даремно, що, незважаючи на довгий шлях спроб і помилок у прищепленні чаду почуття любові до чистоти та порядку, тепер вони бачать наочний результат. Навчати маленьку людину прибирати за собою необхідно починати з раннього дитинства. Ось три золоті істини, які допоможуть вам у цьому досягти успіху:

дитина і порядокІндивідуальність

Так, існує багато порад та вказівок, як привчити малюка прибирати свої іграшки на місце, але якщо на вашу дитину вони не діють – не варто впадати в паніку. Не забувайте, що кожна дитина індивідуальна. Те, що з першого разу і на перше прохання зроблять одні діти, інші категорично робити не стануть. І це нормально. У кожного свій характер, але до кожного любить знайде підхід.

Віковий діапазон

При досягненні своєї мети спирайтеся на специфіку та особливості віку малюка. Якщо дитина ще досить мала, спрацює мотивація про те, що її іграшки мають свої будиночки, місця, і вони хочуть спати у своїх ліжечках, на своїх місцях. На дитину старшим віком можуть вплинути заклики до самостійності, почуття «дорослості» і просто бажання допомогти мамі.

Повторення дій

Маля вчить алгоритм прибирання з дитинства, повторюючи все за вами. Не лінуйтеся, частіше показуйте своїм прикладом, в якій послідовності і як треба забиратися. Цей метод підходить і для підлітків, тільки в цьому випадку варто набратися терпіння і раз-по-раз промовляти дитині ланцюжок дій, прибираючи разом з ним або надавши йому це робити самому. Привчайте дітей до чистоти з дитинства, і, що важливо, – на своєму особистому прикладі, і тоді у будь-якому віці допомога дитини по дому буде на радість і вам, і йому.

Дотримуючись цих істин, ви побачите, що дитина та порядок це доволі такі сумісні поняття.

Проголосуйте, нам важлива Ваша думка!
[Усього: 0 Оцінка: 0]